image
 |  292 27 Березня 2024 | 16:46

У Володимирі виявили підтоплені укриття

У Володимирі дав'ять укриттів вважаються неготовими, зокрема укриття відділу поліці, яке підтоплене.

Про це йшлося на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - пише ВолиньUA.

Про стан готовності та результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту поінформував провідний фахівець сектору цивільного захисту Володимирського РУ ГУ ДСНС Олег Данилів, який зауважив, що за результатами щоквартального огляду укриттів у місті, в працівників ДСНС виник ряд зауважень та рекомендацій. Так, на даний час з 31 протирадіаційного укриття в громаді, 9 вважаються неготовими, зокрема укриття відділу поліції, яке потерпає від підтоплень. Наразі працівники поліції користуються укриттям Центру професійної освіти.

Що ж стосується найпростіших укриттів, які знаходяться у багатоповерхівках, то у багатьох з них також є проблема з підтопленням ґрунтовими водами. Іще одна проблема, зважаючи, що останнім часом почастішали ракетні обстріли, - це доступ до підвалів, які часто є закритими. Як зауважив міський голова, мешканці, які виявлять, що в їхньому будинку зачинений підвал, можуть повідомити про це, зателефонувавши у приймальну міської ради за номером 0800 333262.

Своєю чергою, присутні на засіданні голови ОСББ зазначили, що відкриті підвальні приміщення приваблюють осіб без постійного місця проживання та із сумнівною соціальною поведінкою, через що важко забезпечувати наявність в укриттях лампочок та протипожежних засобів. Під час обговорення домовлено, що правоохоронці разом із муніципальною вартою патрулюватимуть підвали в будинках, адже від цього залежить безпека мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не в усіх школах Володимирщини будуть офіцери безпеки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити