image
 |  677 16 Квітня 2024 | 08:28

У Володимирі водоканал нараховуватиме гроші за полив

Від початку травня і аж до кінця серпня для власників приватного сектору, які не встановили лічильники води, суми за послуги водопостачання зростуть через додаткові нарахування на полив. І не важливо, поливають вони свою ділянку, чи ні.

Про це інформує КП "Володимирводоканал".

Щоб цього не трапилось, КП «Володимирводоканал» наполегливо рекомендує встановити лічильника, і самим контролювати об’єм води, який витрачатимете, при тому зможете заощадити кошти.

Якщо говорити мовою цифр, за кожну соту ділянки водоканал нараховуватиме 18 м³ води на полив. Вартість 1 м ³ - 15 грн. 82 коп. (водопостачання без абонентної плати). Отже, для ділянки у 5 с це буде 90 м³. Множимо 90 м³ на 3 місяці, і отримуємо 270 м³. Тепер помножимо ці куби на вартість води і отримуємо 4 тис. 271 грн. 40 коп. Значна сума виходить, чи не так? Але справа не лише у грошах, які ви можете витратити на інші потреби, а в тому, що навряд чи витрачаєте стільки води. А коли влітку у якомусь місяці дощить, то й поготів.

Тому з метою економії коштів та контролю за використанням водопостачання раціональніше встановити лічильник, який обійдеться максимум до 1500 гривень з вартістю матеріалів та роботи. Погодьтеся, це в рази менше, ніж доведеться заплатити за сезон поливу. Крім того, обліковий засіб встановлюється один раз на багато років.

До травня лишається два тижні, упродовж яких у вас є можливість, дослухавшись до рекомендацій водоканалу, встановити лічильник. Встановивши один раз обліковий засіб на воду ви щороку економитимете власні заощадження на поливі та вирішуватимете скільки води витрачати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині за 200 тисяч погрейдерують дороги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити