image
 |  14 12 Травня 2020 | 23:09

У Володимирі-Волинському обуреним підприємцям ринків порадили звертатися в ОДА та Кабмін

Міська влада Володимира-Волинського порадила невдоволеним підприємцям з ринків непродовольчої групи товарів звертатися зі скаргами у Волинську ОДА та Кабмін.

Про це йшла мова під час зустрічі заступників міського голови Ярослава Матвійчука та Лариси Кулікової з підприємцями непродовольчих ринків, які вийшли до міської влади з проханням дозволити їм працювати.

Люди, залишившись без роботи, потрапили у скрутне становище, тому просили представників міської ради вплинути на ситуацію. У приклад підприємці наводять великі міста, де речові ринки вже відкрились для відвідувачів, – Одеса, Хмельницький.

Однак, підприємцям пояснили, що виконавчий комітет міськради не наділений повноваженнями приймати рішення про відкриття чи закриття магазинів та ринків під час дії карантинних обмежень. Тому Ярослав Матвійчук запропонував підприємцям разом із міською радою звернутися в ОДА та уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку триває переселення підприємців на Новий ринок

“Де-факто рішення про заборону торгівлі було прийняте державними органами, тому відміна заборони не може бути здійснена органами місцевого самоврядування. Минулого тижня ми разом з Асоціацією міст України звернулися в державні органи з приводу надання компетенції місцевим радам щодо послаблення карантинних заходів. Крім того, ми звернулися про відновлення роботи ринків усіх типів”, – зазначив перший заступник міського голови.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити