image
 |  4 30 Травня 2023 | 08:55

У Володимирі за 27 мільйонів тепломережу покращать трубами по вдвічі завищеній ціні

У Володимирі й надалі продовжується модернізація теплового господарства КП «Володимиртепло». Широкі горизонти залучення бюджетних коштів у керівника підприємства, депутата Володимирської міськради від партії "Сила і честь" Сергія Коби відразу ж відкрилися з приходом команди Ігоря Пальонки.

Влада міста останні два роки практично зрослася з цим підприємством, про що неодноразово писали місцеві ЗМІ.

23 травня комунальне підприємство “Володимиртепло“ уклало договір з переможцем тендеру на «Реконструкцію теплових мереж котельні по вул. Шевченка, 8-К – Ковельській, 12-К в м. Володимир Волинської області» – львівським Товариством з обмеженою відповідальністю «Вельт-Капітал», загальною вартістю 26 мільйонів 894 тисячі 272.09 гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Як дослідили «НАШІ ГРОШІ»., «у підсумковій відомості ресурсів найбільше коштів припадає на електрозварні сталеві труби з теплогідроізоляцією з пінополіуретану із зовнішньою оболонкою з поліетилену різних типорозмірів. Усього на них припадає понад 6 млн грн (тут і далі ціни без ПДВ). Їх ціни перевищують ціни з відкритих джерел та на нещодавніх тендерах інших замовників. Наприклад, труба 159/250 коштує 4 921 грн/м. Зараз в інтернет-магазинах ціни від 8% до 68% нижчі: найнижча знайдена ціна складає 2 930 грн/м, найвища – 4 560 грн/м. Днями «Броваритепловодоенергія» замовило таку трубу на 62% дешевше – по 3 034 грн/м. А в квітні «Львівтеплоенерго» замовляло таку трубу по 1 641 грн/м, тобто втричі дешевше. Труба 133/225 для «Володимиртепла» коштує 3 779 грн/м. Зараз в інтернет-магазинах ціни складають 2 900–3 630 грн/м, що на 4-30% нижче. Однак на тендерах «Нововолинськтеплокомуненерго» з тієї ж Волині в травні замовляло таку трубу по 1 395 грн/м, а освітяни Бобринецької міськради Кіровоградської області в квітні – по 1 372 грн/м. Тобто принаймні у 2,5 рази дешевше».

В основному «Вельт-Капітал», яким керує львів’янка Тетяна Павленко, спеціалізується на ремонтах доріг, у тому числі у Волинській області, де освоєно майже 128 мільйонів гривень.

Товариство немає у власності жодної одиниці техніки, тому весь спецтранспорт «Вельт-Капітал» отримує за договором надання послуг у ТОВ «Сімбо Капітал» Богдана Радика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку спочатку збудували офісне приміщення, а зараз взялися виготовляти документи на землю

Окрім ремонту володимирської теплотраси, «Вельт-Капітал» у травні цього року виграло відкриті торги, які оголошувала селища рада Івано-Франкового, на ремонт вулиці за 26,72 млн грн, повідомляють Наші гроші. Львів.

У Володимирі в серпні 2021 року прийнято Програму поетапного відключення (відокремлення) споживачів теплової енергії від системи централізованого опалення на території Володимир – Волинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки» з обсягом фінансування 3 мільйони 345 тисяч гривень, у тому числі на 2023 рік заплановано 1 мільйон 545 тисяч гривень. Перелік житлових будинків, які запропонував внести до Програми Сергій Коба, в основному не відповідають вимогам, які дають право спів фінансування з міського бюджету індивідуального опалення в кожній квартирі. Тобто, це було запланованим черговим фарсом влади з далекобійним прицілом.

І чомусь дивно, що упродовж двох років ні міський голова Ігор Пальонка, ні перший його заступник-куратор комунальної сфери Ярослав Матвійчук жодним словом не обмовилися про реалізацію цієї програми. Очільник громади не міг не знати про те, у яку прірву йдуть гроші. Натомість фаворит влади – комунальне підприємство «Володимиртепло» регулярно отримує десятки мільйонів під завуальовані проекти.

Джерело: Володимир.Медіа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити