image
 |  117 26 Листопада 2023 | 20:47

У всіх вищих учбових закладах України відкриють військові кафедри

У всіх вищих навчальних закладах України з вересня 2024 року з’являться пілотні військові кафедри. Базова військова підготовка буде обов’язковою для всіх хлопців, дівчата ж проходитимуть її за бажанням.

Про це заступник міністра освіти і науки Михайло Вінницький розповів в ефірі «Радіо Культура», передає Gazeta.ua.

Він пояснив, що в нинішній ситуації в країні військові кафедри є важливою необхідністю.

«Ми розуміємо, що навіть якщо завтра Перемога, ми залишаємося в ситуації, де нам потрібні офіцери запасу. І вони нам потрібні у великій кількості. Зараз військова кафедра – фактично платна освіта. Тож людина має заплатити сама за те, що вона має бути офіцером запасу», – сказав посадовець.

Вінницький додав, що в межах реформи вищої освіти та появи військових кафедр у всіх вишах Міністерство освіти України пропонує студентам, які отримали грант на часткову оплату навчання, сплатити решту вартості навчання за рахунок бюджету на підготовку офіцерів запасу, якщо студент проходить військову кафедру.

Військова підготовка у вишах складатиметься з трьох аудиторних кредитів (90 годин аудиторних занять), після чого надаватиметься військово-облікова спеціальність «Стрілець».

Курс військової підготовки, як очікується, проходитиме протягом чотирьох тижнів в умовах полігону.

Читати ще: Працівники ТЦК зможуть перевіряти документи та фіксувати видачу повісток на відео, – нардеп

Студентів навчатимуть тактичній медицині, базовій стрільбі та іншим навичкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льовочкін, Бужанський та інші нардепи хочуть звернутись до Венеційської комісії щодо законопроекту про УПЦ мп

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити