image
 |  5 11 Січня 2022 | 15:20

У Зеленського анонсували продовження приватизації «Укрспирту»

За правління Зеленського настав пік приватизації державних активів та їх майна. У 2022 році обіцяють не збавляти темпи та підготували на продаж активи ДП «Укрспирт», «Одеський завод шампанських вин» та «Котовський виноробний завод», ЄМК ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ» та ще ряд об’єктів.

Про це розповів голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, що Луцький спиртзавод продали за 54 мільйони гривень, хоча попередньо у Фонді держмайна проанонсували продаж за 108 мільйонів гривень.

У 2022 році Фонду державного майна України планує під приватизацію 20 спиртових активів ДП «Укрспирт» та концерну «Укрспирт», 15 експертно-технічних центрів «Держпраці» по всій Україні, 6 недіючих пенітенціарних установ Мін’юсту, 2 агропромислових комплексів – «Новопокровський» та «Неполоковецький» комбінати хлібопродуктів, 2 об’єкти виноробної галузі – «Одеський завод шампанських вин» та «Котовський виноробний завод», ЄМК ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ», Білгород-Дністровський морський торговельний порт, Скадовський морський торговельний порт.

Від приватизації у 2021 році до державного бюджету України надійшло 5,1 млрд грн, ця сума могла б бути більшою, адже подекуди майно було продано за нижчими ринковими цінами, а самі ж аукціони виглядали, як чудово сплановані.

Так, на початку 2021 року у Фонді держмайна спішили похвалитися результатами продажі Луцького спиртзаводу (Луцьке місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт») за 108,5 млн гривень ТОВ «АС ІНВЕСТ ГРУП». Але згодом ця компанія відмовилась від купівлі майна.

Так, перемогу отримала ТОВ «Вест Вей» з ціновою пропозицією 54 мільйони 701 тисяч гривень. Дана компанія має Львівську приписку, а її засновником є КАЇНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ. Основним кведом фірми є 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель. Договір купівлі-продажу підписано 28 квітня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький спиртзавод придбала за 54 мільйони будівельна компанія

Такі ось вони інвестиції від команди «Слуга народу», де останні стратегічні активи держави продають за безцінь фірмам, які займаються будівництвом житла.

У 2022 році «Велика приватизація» від Зеленського набере нових розмахів, про що заявив голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити