image
 |  7 6 Квітня 2021 | 09:04

У Зеленського обкладуть податками селян, які самі обробляють землю і вирощують продукцію

Жителів українських сіл, які не здали в оренду свої земельні ділянки, а обробляють їх самостійно, тепер змусять оформляти ФОП і декларувати доходи.

Як інформує видання "Слово", обласні податкові служби закликають фізичних осіб, які самостійно обробляють земельні паї площею від 2 га і отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, подати декларацію про майновий стан і доходи.

Згідно із законодавством України, доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 відсотків, плюс військовий збір в розмірі 1,5 відсотка.

Декларацію про доходи селяни, які самостійно обробляють свої землі, повинні подати до 30 квітня поточного року. Оплатити податкові збори, включаючи військовий збір, слід до 1 серпня 2021 року.

Щоб далі мати можливість здійснювати свою діяльність, селянам рекомендують зареєструватися суб’єктами господарювання – ФОП, сплачувати відповідні податки, бюджетні збори та ЄСВ.

Крім того, Міністерство фінансів працює над усуненням «лазівок» у законодавстві, які дозволяють підприємцям ухилятися від сплати податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Колківської громади на Волині пояснив, навіщо йому авто за 400 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити