image
 |  23 24 Квітня 2023 | 23:31

У Зимненському монастирі МП ігуменя досі молиться за кума путіна

Очільниця Святогірського Зимненського жіночого монастиря ігуменя Стефана розповіла, що досі молиться за кума путіна, зрадника Віктора Медведчука та його сім'ю.

Про це стало відомо з інтерв'ю Конкурент TV.

Зокрема, ігуменя Стефана зізналася, що не зважаючи на війну і прихильність Медведчука до москви вона досі молиться за колишнього українського нардепа від забороненої партії ОПЗЖ, через те, що він тривалий час фінансово допомагав та відбудовував Зимненський монастир МП.

"Я як Бога не зраджую, так і людей не зраджую. Ті, які допомагають, які відроджували, я за них молюся. Але зв'язку у нас немає. Але я за них молюся. Молюся щоденно. Бо вони (ред. Медведчуки) дуже багато зробили для відродження обителі. Допомагали, спасали, коли собор був в аварійному стані. Просто особисто від себе допомагав (ред. Медведчук)".

Журналістка поцікавилася, як ігуменя відноситься до того, що медведчук співпрацював з росією. Проте, на думку монахині, в цьому нічого поганого немає.

"Ми ж усі співпрацювали з росією. Правда? І бізнес. Мабуть і зараз качають газ. Але я в політику не вмішуюся. Я ніколи не запитувала у нього (ред. Медведчука) про політику, бо він був глубоко обізнана людина. Це не мій рівень. Я знаю як жити по євангельськи. А там хай вони самі рішать, ті політики. А церкву зачіпати не потрібно", - відповіла монахиня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимненський монастир як форпост «руского міра» на Волині і позиція обласної адміністрації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити