image
 |  2 12 Травня 2020 | 12:38

Учені пояснили, яка стать вразливіша щодо інфікування коронавірусом

Чоловіки вразливіші до інфікування коронавірусом, ніж жінки. Уся справа у специфічному ферменті легень, який допомагає вірусу прокинути всередину організму, переконані вчені.

Вчені провели дослідження з понад 3500 людьми похилого віку та з серцевою недостатністю. Результати опублікували 10 березня у виданні European Heart Journal, - повідомляє Science alert.

Дослідження виявило більш високі концентрації ангіотензин-перетворюючого ферменту 2 (ACE2) у чоловіків порівняно з жінками. Жоден з них не був заражений коронавірусом. Але дослідники вважають, що те, як АСЕ2 взаємодіє з вірусом, можуть допомогти пояснити невідповідність показників смертності між чоловіками та жінками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик злякався виклику українця Грицая

АСЕ2, знайдений у декількох органах, включаючи легені, зв'язується з коронавірусами, як той, який викликає Covid-19. Та дозволяє їм легше інфікувати здорові клітини

"Коли ми виявили, що одного з найсильніших біомаркерів - АСЕ2, значно більше у чоловіків, ніж у жінок, я зрозумів, що це пояснює, чому чоловіки частіше вмирають від Covid-19, ніж жінки", - каже вчений, який робив дослідження Ізія Сама.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити