image
 |  5 3 Лютого 2021 | 19:13

Учні передали Рожищенському музею бойовий прапор зі Сходу (ФОТО)

Рожищенському музею передали бойовий прапор зі Сходу. До дня вшанування пам'яті Героїв Крут Рожищенському історико-краєзнавчому музею подарували бойовий прапор батальйону, який стояв на захисті Донецького аеропорту.
Про війну з окупантом, зради та героїчні подвиги простих українців розповів учасник бойових дій Дмитро Яроцький. Він пригадав облогу Донецького аеропорту та роль бійців 90-го ОАМБ, названого на честь Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова.
«Командир роти вогневої підтримки Іван Зубков у січні 2015 року брав участь у деблокуванні підрозділів, які боронили Донецький аеропорт. Під час одного з боїв він викликав вогонь артилерії на себе, прикривши відхід підрозділу. Старший лейтенант загинув унаслідок підриву бойовиками другого поверху нового терміналу ДАПу», - розповів учасник бойових дій.
Дмитро Яроцький пообіцяв організувати зустріч із побратимами Героя України, а також подарував музею прапор 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Івана Зубкова.
На синьо-жовтому стязі учні художньої студії Рожищенському БДТ, під керівництвом Віталія Шевченка, намалювали воїна-кіборга у військовому обладнанні зі зброєю в руках, а позаду – вежу Донецького аеропорту.
Як зазначила в. о. директорки музею Тетяна Переходько, цей прапор поповнить зал, в якому зібрані експонати з війни на Сході.
Про це йдеться на сайті Рожищенської міської громади.
     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити