image
 |  22 12 Березня 2020 | 14:20

Ухвалена Стратегія розвитку Волинської області до 2027 року

Волинська обласна рада підтримала Стратегію розвитку Волинської області до 2027 року.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Головним розробником Стратегії визначено департамент економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації, який забезпечив тісну інтеграцію з іншими його виконавцями та координацію роботи з проведення стратегічного аналізу та підготовки тексту розділів Стратегії.

Стратегія базується на аналізі соціально-економічного розвитку області, в якому описані наявні тенденції, ключові проблеми, сильні та слабкі сторони, можливості і загрози, на основі яких визначено можливі сценарії розвитку області.

Відповідно до Порядку та Методики Стратегія розроблена на засадах смарт-спеціалізації. За результатами кількісного аналізу визначено наступні напрямки смарт-спеціалізації:

- розвиток інноваційно-інвестиційної дорожньо-транспортної логістичної інфраструктури регіону;

- стимулювання розвитку збалансованого екологічно-чистого виробництва продуктів харчування. Контроль якості.

Як зазначив під час розгляду питання директор департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа, Волинь має використати наявні у неї переваги.

"Зараз Львівська область активно намагається перебрати на себе основні транспортні потоки з Європи. Хоча Волинь має великі переваги як у частині залізничного сполучення так і прямих автошляхів у напрямку Варшави, Берліна, Гданська та Балтійського регіону. Це наша перевага і ми не маємо права її втратити".

Читайте також: Замість 16-ти районів – 4 повіти: яким буде територіальний устрій на Волині?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити