image
 |  2 11 Квітня 2018 | 12:57

Українська влада настільки пов’язана з Росією, що може вводити санкції проти самої себе, - Вітів

Українська олігархічна влада настільки тісно пов'язана з Росією, що може вводити санкції проти самої себе. Про це заявив голова Волинської «Свободи» депутат Волинської облради Анатолій Вітів.
Націоналіст прокоментував дивну запізнілу реакцію президента України на санкції проти Росії, введені нещодавно США.
«В якому світі живе наша влада? Здається, що це Росія напала на Америку, окупувала частину її території, а Україна просто демонструє акт солідарності з жертвою агресії. Настільки дивною виглядає реакція президента Порошенка на запровадження нових санкцій США проти Росії. Президент країни, яка є жертвою російської агресії і на території якої перебувають війська окупанта, пообіцяв не сидіти склавши руки, а наслідувати приклад американців.
Я, як і більшість українців, не можу зрозуміти, чому санкції України проти Росії та її правлячого класу і олігархату є формальними і ледь помітними хіба що під мікроскопом. Бо їх фактично не існує. Російський бізнес чудово почувається в Україні. Російські олігархи мають можливість працювати на нашому ринку і заробляти капітал. А українські олігархи теж не гребують веденням бізнесу на території агресора, включно з президентом. Обсяги торгівлі між Україною і Росією ростуть. Контрабанда з окупованими територіями процвітає. І тут Порошенко заявляє про готовність піти за США у питанні санкцій. Якийсь сюрреалізм. Це Україна має бути в числі авангарду санкцій проти агресора. А не топтатися в його хвості і вдавати, що вона запроваджує санкції».
Також Анатолій Вітів додав, що сумнівається у здатності правлячої влади на чолі з Порошенком ввести санкції проти Росії.
«Сумніваюсь, що у нашого президента вистачить мужності на хоч якісь серйозні санкції проти агресора. Тим більше, не буде він чіпати російських олігархів. Бо якщо так проаналізувати, то частина нашого великого бізнесу настільки пов'язана з Росією, що можна не розібратися чиї вони є. Доведеться вводити санкції проти своїх любих друзів. А то й і проти самого себе. А на це олігархічна українська влада ніколи не піде».
Читайте також: Ірина Фаріон прочитає лекцію у найбільшому виші Волині 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити