image
 |  2 8 Вересня 2018 | 11:45

Українські держустанови закупляють російські «ПАЗи» під час війни

У ряді областей України почалися перевірки держустанов, які закупили російські шкільні автобуси “ПАЗ” в обхід санкцій.
Про це повідомляє "Булава".
Згадки про відповідні розгляди є на сайті Єдиного реєстру судових рішень.
Зокрема, є інформація, що Нацполіція Сумської області відкрила кримінальну справу “за фактом злочинної змови між компанією “Радіал-Україна” та департаментом освіти Сумської обладміністрації за закупівлю шкільних автобусів”. Відомо, що російські “ПАЗи” були розмитнені на харківському пункті пропуску українським контрагентам і продані департаменту освіти.
Кримінальну справу порушено за статтею “розтрата” Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.
Крім того, прокуратура Луганської області встановила, що Пополянская держадміністрація придбала у “Радіал-Україна” два шкільних автобуса АС Р 4234 “Мрія” за завищеними цінами, чим завдала збитків інтересам держави на 1,4 млн гривень ($54 тис.). Більше того: прокуратура встановила ідентичність автобусів “Мрія” і “ПАЗ”.
Також є відомості, що Бориспільська прокуратура Київської області розслідує кримінальну справу за фактом продажу переобладнаних автобусів “ПАЗ” за завищеними цінами комунальному підприємству облради Київської області на загальну суму понад 35,5 млн гривень ($1,4 млн).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують підвищити зарплату до 4170 гривень: профспілки обурені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити