image
 |  4 23 Серпня 2021 | 22:47

Україна отримала 2,7 мільярда доларів від МВФ (без повеpнення). Pозкpадуть знову?

Україна в межах нового розподілу Міжнародним валютним фондам спеціальних прав запозичення отримала 1,9 млрд СПЗ.

Про це заявила перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова на своїй сторінці у Facebook, - передає «УНН».

«Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України в МВФ! Це кошти, нової емісії, які Рада Директорів МВФ розподілила між країнами, пропорційно їхньому капіталу в МВФ», — написала Рожкова.

Вона також уточнила, що 1,9 млрд СПЗ це близько 2,7 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) починає розподіл між країнами спеціальних прав запозичення (СПЗ) у 650 млрд дол., у межах якого Україна отримує 2,7 млрд в доларовому еквіваленті.

СПЗ розподіляються між країнами пропорційно до їхніх квот у МВФ. Так, Україні виділено 2,7 млрд доларів з цього безпрецедентного пакету - отримати їх країна має вже до кінця літа. 23 серпня нові СПЗ мають перевести країнам-членам МВФ.

Повідомлялося, що транш повертати не потрібно, адже це спільне рішення для боротьби з наслідками пандемії у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ починає розподіл 650 мільярдів долаpів на підтримку економіки. Україні припадає 2,7 мільярда

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити