image
 |  2 14 Січня 2022 | 15:20

Україна імпортуватиме борошно з Туреччини – хліб подорожчає

Україна імпортуватиме борошно з Туреччини, що призведе до зростання цін на хліб, заявили в об'єднанні підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром". За прогнозом, вартість товару підніметься на чверть.

Крім цього, якість хліба в нашій країні буде гіршою, - повідомляє "ТСН".

Справа в тому, що у 2022 році продукцію хочуть виробляти за спрощеною технологією. А це вже вплине на якість виробів.

Така ситуація склалася через сильне подорожчання газу та масовий експорт пшениці високої якості. Тому у вітчизняному виробництві пшениці не вистачає і виробникам доводиться закуповувати борошно з української пшениці за кордоном. Так, хліб та борошняні вироби в Україні подорожчають на чверть.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на ухвалену урядом постанову про надання хлібній галузі газу за пільговими цінами, хлібозаводи за 2 тижні дії цієї ухвали так і не отримали пільгового газу. Через це багато підприємств обіцяють припинити виробництво з дня на день, що може призвести до великих проблем з наявністю хліба на полицях українських магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинській митниці викрили порушення митних правил на 300 мільйонів

Як заявив Олександр Васильченко, голова асоціації "Укрхлібпром", у коментарі Delo.ua, постанова Кабміну про встановлення пільгових цін на постачання газу виробникам продовольчих товарів, які мають суттєву соціальну значимість, не виконується. Це ставить, зокрема, хлібну галузь на межу закриття з дня на день, а водночас можливі перебої з постачанням хліба в українські магазини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити