image
 |  2 4 Лютого 2021 | 18:36

Україна купує електроенергію в Росії

Україна змушена постачати електроенергію з РФ, бо з радянських часів приєднана до російської та білоруської енергосистем.

До 2023 року українська система електроенергії має повністю від неї від'єднатися та приєднатись до системи Європейського Союзу, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі "5 каналу".

"Наша система з радянських часів приєднана до російської та білоруської енергосистем, тому в критичних ситуаціях із точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії. Постачання електроенергії з Росії є вимушеним тимчасовим кроком, який жодним чином не свідчить про переорієнтацію чи заробляння грошей. Вдарили морози – підвищилася різко потреба в Україні – відбулося постачання. Вимушений тимчасовий крок", – наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коротка спідниця: мережу обурили «причини зґвалтувань» у підручнику для 8 класу (ФОТО)

Кулеба пояснив, що для під'єднання до енергосистеми ЄС, потрібно увідповіднити свою систему до європейських стандартів.

"Мої колеги з Міністерства енергетики рухаються цим шляхом. Наскільки мені відомо, 2023 рік - найбільш ранній термін, коли можна підготувати свою систему до переходу на роботу за європейськими стандартами", - додав Кулеба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити