image
 |  5 28 Грудня 2020 | 21:40

Україна може вийти з угоди СНД про міжурядовий фельд'єгерський зв'язок

Україна через загрозу національним інтересам та безпеці може вийти з угоди СНД про міжурядовий фельд'єгерський зв'язок.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

За відповідний проєкт закону проголосував Кабінет міністрів України на засіданні 28 грудня. Захід транслювався на YouTube-каналі уряду.

Як зазначив нардеп від «Слуги народу», постійний представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан, центральним транзитним пунктом для пересилання офіційної кореспонденції визначено російську столицю – Москву. Про це політик написав у своєму Telegram-каналі.

Таким чином, українська сторона не може виконувати зазначену угоду, оскільки пересилання кореспонденції через Москву неможливе, враховуючи агресію РФ.

Додамо, ця угода визначає зобов'язання для створення єдиної системи фельд'єгерського зв'язку, призначеного для передачі особливо важливої, секретної та іншої службової кореспонденції між учасниками Співдружності Незалежних Держав.

Щоб вихід з угоди став офіційним, його повинна підтримати Верховна Рада України.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

23 листопада 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон про вихід України з Договору про узгоджену монопольну політику між країнами СНД.

Цей документ створював ризик отримання іншими державами відомостей, які можна використовувати для торгово-економічного тиску на Україну.

Україну офіційно виключили з групи СНД у грудні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зареєстрували законопроєкт, який удосконалює інститут старост

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити