image
 |  0 14 Травня 2021 | 09:20

Україна може втратити ринок меду

Наприкінці квітня 2021 року США розпочали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сирого меду з Аргентини, Бразилії, Індії, України та В’єтнаму за ціною, яку американські асоціації виробників меду вважають нижче справедливої.

Про це повідомляє пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу, - пише agronews.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули 8 мільйонів бджіл, яких відправили «Укрпоштою» із Закарпаття (ФОТО)

Ринок США є одним із найбільш перспективних для українських пасічників. По результатах 2020 року в дану країну було експортовано 8,3 тис. т меду на загальну суму 13,6 млн. USD, що в 2 рази перевищує показник минулого року. В загальній структурі українського експорту меду в 2020 році дана країна займає 10%.

За 4 місяці 2021 року в США вже було експортовано 1,5 тис. т меду з України, при цьому середня вартість експортованого меду склала $2,22/кг, що на 4% вище середньої ціни експорту загалом до всіх країн. Крім того, така ціна є вищою за оптові ціни на мед на внутрішньому ринку України, які наразі складають 50-55 грн/кг, тому підстави для антидемпінгових заходів є сумнівними.

Разом із тим, наразі відсутня інформація про залучення Мінекономіки України до участі в даному розслідуванні. УКАБ закликає Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України зайняти активну участь в даному розслідуванні та захистити інтереси українських виробників та експортерів меду на ринку США, одному з найбільших світових імпортерів меду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таке сталося вперше: в «Укрпошті» шкодують, що погубили 8 мільйонів бджіл

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити