image
 |  171 8 Квітня 2024 | 15:17

Україна нарощує оборонні можливості на кордоні з Білоруссю

Україна нарощує оборонні можливості по всій протяжності кордону з Росією та Білоруссю.

Білорусь продовжує підтримувати країну-агресорку, яка розв'язала війну проти України, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає ВолиньUA.

"Якщо говорити про кордон з Білоруссю, то по той бік ми не відмічаємо, що Росія має якісь сили, щоб здійснити вторгнення на територію нашої держави. Але цей напрямок залишається загрозливим. Водночас ми продовжуємо нарощувати та укріплювати наші оборонні можливості", - поінформував він.

Ситуація на цьому напрямку зараз залишається повністю контрольованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія хоче перетворити Харків на "сіру зону", непридатну для життя

Речник ДПСУ зауважив, що на кордоні України з РФ, у межах Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, ворог використовує різноманітне озброєння, найчастіше по Харківській та Сумській областях.

"Залишається активність ворожих ДРГ, особливо у напрямку Сумської області. Попри все ми продовжуємо також нарощувати наші оборонні можливості по всій протяжності кордону з країною-агресоркою. На жаль, не є можливим проводити інженерне укріплення безпосередньо по лінії кордону, але у фортифікаційному відношенні, у максимальній близькості до кордону такі роботи тривають", - підкреслив Демченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити