image
 |  2 3 Вересня 2023 | 09:22

Україна отримає комплекс для ефективного знищення дронів

Австралійська оборонно-технологічна компанія Electric Optic Systems (EOS) продемонструвала власну розробку - комплекс Slinger, який використовується для ефективного знищення БпЛА. 160 одиниць Slinger будуть поставлені в Україну.

Про йдеться в повідомленні компанії, пише УНН.

EOS створила Slinger на базі 30-мм гармати М230FL та 7,62-мм кулемета MAG58. Він здатен вести вогонь поодинчими пострілами, а також має режими 100 або 200 пострілів на хвилину. Також в ньому передбачено використання приладів теплового та нічного бачення.

Виконавчий віцепрезидент з оборонних систем EOS Метт Джонс під час презентації можливостей системи Slinger повідомив, що його компанія підписала з Україною два контракти на постачання 110 систем Slinger, якими оснастять бронетранспортери М113. Ще 50 систем будуть інтегровані у бронетранспортер Bushmaster.

«Ця технологія дійсно йде в Україну. Система жорсткого придушення БпЛА Slinger була придбана США для відправлення в Україну», – зазначив Метт Джонс.

Він також додав, що EOS має напрацювання у сфері лазерної зброї, яка може знищувати БпЛА на відстані до 1500 метрів, однак вона находиться ще на стадії тестування, тому мова про надання її українським військовим наразі не йде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони стягує з постачальника неякісних сухпайків 456 мільйонів гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити