image
 |  4 6 Жовтня 2023 | 17:14

Україна повернула тіла 64 загиблих воїнів

Сьогодні, 6 жовтня, за результатами репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути тіла 64 загиблих оборонців України.

Поверненням займались Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у взаємодії з Об'єднаним центром при Службі безпеки України, МВС та ЗСУ. Про це повідомляє координаційний штаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Румунії на міні підірвалося торгове судно з Туреччини

У свою чергу українською стороною у відповідності до норм міжнародного гуманітарного права російській стороні передано тіла комбатантів, загиблих у зв'язку із збройною агресією проти України.

"Збройні сили України забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих тіл загиблих оборонців України до визначених державних спеціалізованих установ для їх передачі встановленим порядком представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам з метою організації і проведення процесуальних (слідчих) дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих", - йдеться у повідомленні.

У штабі наголошують, що Україна "продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм міжнародного гуманітарного права щодо встановлення місцезнаходження оборонців України, які зникли безвісти або потрапили до полону у зв'язку із збройною агресією проти України для їх подальшого повернення на підконтрольну уряду України територію".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити