image
 |  4 18 Грудня 2018 | 16:21

Україна продовжила обмеження в торгівлі з РФ до кінця 2019 року

Кабінет міністрів України продовжив дію двох постанов, що передбачають обмеження на імпорт продукції походженням з Росії до 31 грудня 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Як зазначається, постанови передбачають повну заборону ввезення низки товарів з РФ, а також продовження дії митних ставок на деякі товари з Росії, які до 2015 року ввозились без мита. Строк дії рішень продовжено до 31 грудня 2019 року із можливістю їхнього продовження у майбутньому.

Передбачені урядом заходи були застосовані з метою протидії встановленим торговельним обмеженням на імпорт та транзит української продукції з боку Російської Федерації для забезпечення захисту національних інтересів та українського бізнесу.

Так, для деяких російських товарів замість нульової ставки, яка діяла згідно з угодою про встановлення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, від 2 січня 2016 року для російських товарів діє так званий режим "найбільшого сприяння" СОТ, що передбачає застосування вищих ставок ввізного мита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НБУ порівняли доходи українців у 2013 та 2018 роках

Також уряд продовжив дію ухваленої постанови, яка ввела заборону на імпорт товарів з Росії, зокрема: харчової продукції (молочної продукції, чаю, кави, пива, горілчаних виробів), косметичних засобів особистої гігієни (шампунів, гелів для душу, мила), продукцію хімічної промисловості для сільського господарства (гербіциди, фунгіциди, інсектициди, родентициди), хлористого калію, а також залізничного обладнання (локомотиви, вагони та колійне обладнання) та інші.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити