image
 |  4 31 Липня 2020 | 21:38

Україна проситиме Білорусь видати 28 бойовиків «Вагнера»

Україна проситиме Білорусь екстрадувати 28 затриманих під Мінськом бойовиків, яким оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації.

Про це інформують в Офіс генпрокурора.

"Офіс генерального прокурора… звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави.

28 особам, з яких 9 громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Україна вимагатиме видачі цих осіб для притягнення їх до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі. 

На даний час триває підготовка документів, необхідних для направлення запитів про екстрадицію. 

Питання щодо видачі бойовиків вирішуватиметься компетентними органами Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирок суду всіх здивує, – адвокат про справу Катерини Гандзюк (ВІДЕО)

Передісторія від "УП":   

29 липня в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі вважають, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії" президента Білорусі. 

У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Там затриманих бойовиків підозрюють у підготовці теракту.

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

СБУ заявила, що ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер", які воювали на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Язик подав у суд на мову»: під судом відбулася масштабна акція протесту на захист Ірини Фаріон (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити