image
 |  5 16 Лютого 2021 | 23:32

Україна ратифікувала угоду з Польщею про спільне утримання прикордонних мостів на Волині

Верховна Рада України ратифікувала угоду між урядами України та Польщі про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів на державному кордоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

За відповідний законопроєкт №0079 проголосував 341 народний депутат.

Угода була підписана 22 червня 2018 року у Варшаві. У тексті угоди визначається перелік робіт, пов’язаних з утриманням прикордонних дорожніх мостових об’єктів.

Угода стосується двох мостових споруд через Західний Буг між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ на автодорозі М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на місто Люблін) і польській державній дорозі №12; а також моста через Західний Буг між населеними пунктами Устилуг і Зосин на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне і польській державній дорозі №74.

Відповідно до угоди, Україна і Польща мають на своїй території утримувати підходи до прикордонних дорожніх мостових об’єктів і водовідвідних споруд на цих підходах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій луцької маршрутки судиться за отриманий штраф (ВІДЕО)

При цьому зазначається, що компетентні органи сторін мають одне одного в письмовій формі дипломатичними каналами інформувати про заплановані роботи, пов’язані з утриманням таких об’єктів.

Угодою передбачено, що огляд прикордонного дорожнього мостового об’єкта організовується почергово - українською стороною кожного непарного року, а польською стороною кожного парного року.

Також угодою визначені умови, на яких мають вестися ремонтні роботи на цих об’єктах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити