image
 |  0 26 Червня 2019 | 17:36

Україна розширила список заборонених товарів із Росії

Кабінет Міністрів розширив перелік заборонених до ввезення на територію України товарів із Росії.

Відповідну постанову оприлюднили на сайті Уряду.

Ембарго поширюється на сировину для виготовлення цементу (клінкери), а також всі готові види цементу, мінеральні (азотні, калійні і фосфорні) добрива, корми для тварин і продукцію ветеринарної медицини.

Як зазначено в документі, прийнятому 15 травня, крім зазначених товарів, ембарго поширюється на сірники, фанерну продукцію, шпалери, продукцію легкої промисловості, зокрема на окремі види трикотажних виробів і взуття, дроти з вуглецевої сталі, дроту металеві, труби, трубки, сітки металеві, кріпильні вироби, сталевий посуд, обладнання для виробництва хлібобулочних виробів і транспортні засоби (автомобілі, мотоцикли, трактори і т.д.).

Читайте також: Тягнибок відправив Гройсмана «в нокдаун» питанням про олігархів (ВІДЕО)

Крім того, з 1 березня 2020 року забороняється ввезення вживаних залізничних і трамвайних вагонів.

«Рішення прийнято з метою вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії щодо України, що застосовуються державою-агресором, а також з урахуванням звернень асоціацій, об’єднань, підприємств ряду галузей промисловості», – зазначається у постанові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити