image
 |  2 13 Жовтня 2023 | 13:19

Україна вразила дронами носій крилатих ракет рф "Буян" та корабель "Павел Державин"

Служба безпеки Україниразом з Військово-морськими силами ЗСУ атакували носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.

Про це повідомили співрозмовники "Української правди" в спецслужбі.

Джерела УП в СБУ підтверджують, що атака 13 жовтня на російський ракетоносій "Буян" та позавчорашній підрив "Державина" – справа рук Служби безпеки спільно з ВМС України.

Деталей у спецслужбі наразі не розкривають, але додають, що обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

"Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який поки що зумів втекти від наших розробок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складна ситуація біля Авдіївки: росіяни лізуть, як таргани

Носій крилатих ракет "Буян" повторити "подвиг" "Алроси" не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків".

СБУ попереджає москолоту – не треба ходити українськими водами, якщо хочете зберегти хоч якісь залишки свого флоту".

Що передувало: За інформацією Крим.Реалії, 13 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі прогримів сильний вибух, який відчули навіть у віддалених частинах міста.

Російський "глава" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вибухи нібито пов'язані з навчаннями військових РФ.

Telegram-канал "Крымский ветер" заявив про вибух на російському ракетоносії проєкту "Буян-М", а також оприлюднив відео задимленого судна. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити