image
 |  2 21 Грудня 2020 | 19:17

Україна за два роки має погасити понад 17 мільярдів доларів валютних боргів, – НБУ

Україні у наступні два роки необхідно буде сплатити понад 17 млрд доларів за державним і гарантованим державою боргом в іноземній валюті.

Про це йдеться у річному звіті про фінансову стабільність, презентованому сьогодні Нацбанком України, – передає УНН.

"У 2021-2022 роках Україні необхідно буде сплатити понад 17 млрд доларів за державним і гарантованим державою боргом в іноземній валюті. Це еквівалентно близько 65% міжнародних резервів станом на початок грудня", - йдеться у звіті.

За даними НБУ, накопичений обсяг резервів у поєднанні з плаваючим курсоутворенням створюють певний запас міцності - однак, щоб не допустити появи значних дисбалансів та витрачання резервів, Україні потрібно зберігати постійний доступ до кредитів МФО та зовнішніх приватних ринків капіталу.

"У грудні Україна отримала 670,2 млн доларів від додаткового розміщення єврооблігацій та 623,5 млн євро за програмою макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, що були спрямовані до бюджету. Подальші надходження традиційно залежатимуть від виконання Україною власних зобов’язань у частині проведення реформ", - сказано у звіті НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині СБУ викрила на корупції працівника поліції (ФОТО)

Нагадаємо, за 3 квартали 2020 року Державний борг України зріс на 347 млрд грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити