image
 |  0 11 Червня 2021 | 17:55

Українська збірна планує грати з «Героями» на формі

Пресаташе збірної України з футболу Олександр Гливинський заявив, що збірна має намір виступати на Євро-2020 у новій формі з картою країни з Кримом і написами "Слава Україні! – Героям слава!".

Про це Гливинський на пресконференції в Українському медіацентрі в Бухаресті 11 червня.

"Так, ми збираємося грати у цій уніформі. Наша форма затверджена", - заявив він.

Водночас Гливинський додав, що питання щодо екіпіровки на Євро-2020 і того, чи збирається збірна грати у формі зі згаданими написами, – це питання не до гравців.

Він додав, що збірна має уніформу. А питання щодо можливого внесення змін у її зовнішній вигляд – це питання до УЄФА.

Пресаташе також нагадав, що Українська асоціація наразі перебуває у Римі і спілкується з цього приводу з УЄФА. 

Гравець національної збірної Роман Безус також додав, що це питання не до нього, а більше до Федерації і Асоціації. Водночас він висловив сподівання, що УАФ "зробить усе, щоб зберегти усе, що було до".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольним символом держави затвердили гасло «Слава Україні – Героям слава!»

Передісторія від "УП":

Українська національна збірна представила нову форму, в якій виступатиме на Євро-2020. На футболках зображений контур країни з Кримом, на спині – напис "Слава Україні!", а на комірі зсередини – "Героям слава!"

Російський футбольний союз надіслав лист до УЄФА, де поскаржився на "політичний лозунг" на формі української збірної на чемпіонаті Європи.

10 червня стало відомо, що Союз європейських футбольних асоціацій зажадав від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава".

В Україні, зокрема, в Офісі президента, вважають гасло на формі української збірної абсолюто слушним.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков нагадав, що слоган "Слава Україні! Героям слава!" на новій формі національної збірної України з футболу є закріпленим у законі звертанням і не ображає нічиїх почуттів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНа Волині оскандалилися випускники: прийшли на свято в радянській формі й станцювали під музику російського виконавця

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити