image
 |  0 22 Липня 2022 | 09:53

Українське зерно планують почати вивозити через три порти

Планується, що зерно з української території експортуватимуть через порти Одеси, Південного та Чорноморська.

Про це пише Соцпортал.

Про таке рішення заявив депутат Верховної ради Рустем Умеров, який входить до переговорної групи, що представляє Україну в Стамбулі, де за посередництва ООН між Росією, Україною та Туреччиною тривають переговори щодо безпечного транспортування зерна Чорним морем.

Депутат розповів, що безпечні маршрути для вивезення зерна розробили військові, а дотримання правил безпеки контролюватиме моніторингова група, що розташована в Стамбулі, під егідою ООН. При цьому Умеров окремо наголосив, що російські судна не зможуть перевіряти українські зерновози.

По цих коридорах ми розробили механізм, де жодного контролю цих суден у морі не буде. Тільки моніторингова група працюватиме зі своїм мандатом, і вони тільки перевірятимуть, щоб у цих судах не було озброєння, - сказав Умеров.

Президент Туреччини Ердоган днями заявив, що меморандум про безпечний експорт українського зерна може бути підписаний вже цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині священник ПЦУ благословив аграріїв на збір урожаю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити