image
 |  0 25 Листопада 2018 | 14:57

Українські бійці показали, як зачищали від окупантів село на Світлодарській дузі (ВІДЕО)

Прес-центр штабу Операції об’єднаних сил виклав відео, на якому захисники України зачищають від загарбників та беруть під контроль населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі.

На записові українські воїни під звуки пострілів заходять у селище, один із військових рве знайдену символіку “ДНР” зі словами “тепер це наша територія”. 

“Цей населений пункт, як і багато інших, дійсно важливий, щоб трошки відтягнути і вирівняти лінію, звільнити деякі населені пункти, прибрати небезпеку від мирного населення і щоб надалі була можливість розвивати наші дії”, – прокоментував взяття Розсадок боєць ЗСУ з позивним “Панк”. 

У штабі ООС повідомляють, що на виконання рішення Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Сили спеціальних операцій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі.

Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор.

Як пише "Вголос", спецпризначенці готувалися до проведення операції понад місяць. Саме місяць тому, розвідка виявила в селищі окупантів. 

Під час кривавих боїв за Дебальцеве, поруч із Розсадками проходив один із маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси. Населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте, через складність забезпечення та близькість позицій ворога обладнати там повноцінні позиції поки неможливо. Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоч і були розташовані у “сірій зоні”. 

Останнім часом знахабнілі бойовики проробили в селище «дорогу життя» та вели з села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР).

Щоб унеможливити дії окупантів та виключити знаходження там бойовиків, селище зачистили саме бійці ССО. Вони, підготовлені й досвідчені, вкотре довели, що еліта українського війська, за будь-яких обставин, дасть відсіч як російським окупантам, та їхнім найманцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський боєць розповів, як рятував немовля від викрадача з електрошокером

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити