image
 |  58 8 Жовтня 2023 | 14:52

Українські полярники оприлюднили милі світлини малят тюленів

В околицях станції "Академік Вернадський" уже народилося 5 малят тюленів Ведделла – серед них одна дівчинка.

Українські полярники показали милі фото дитинчат та розпвіли більше про вид Ведделла, передає УНН.

"Серед тюленят, що зараз народжуються в районі нашої станції "Академік Вернадський", з’явилася перша дівчинка...

Загалом в околицях станції уже народилося 5 малят тюленів Ведделла: 2 хлопчики, дівчинка і стать ще двох наші вчені поки не визначили. Усі вони разом з мамами перебувають на сусідньому острові Вінтер", - йдеться у повідомленні.

Українські полярники розповіли, що самиці вже приваблюють до себе багато залицяльників – самці вичікують їх під водою біля лунок і постійно співають, щоб привернути увагу.

"Справа в тому, що самиці Ведделла можуть завагітніти вже на другий місяць після пологів, тож самці не зволікають. Правда, в такому випадку запліднена яйцеклітина не розвивається протягом ще двох місяців, щоб організм самиці відновився перед новою вагітністю", – пояснює біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко.

Вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Кожна з них приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, але на поживному маминому молоці швидко ростуть і дорослими сягають 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом 7-ми тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – близько 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак осені: 5 страв з гарбуза для смачних осінніх вечорів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити