image
 |  4 23 Липня 2021 | 22:43

Українські вчителі їдуть на заробітки до Польщі: за три місяці заробляють 5 тисяч доларів

Кількість українських заробітчан серед вчителів в Польщі з початку року збільшилася на 15%. За три місяці літа вони можуть заробити до 5 тис. доларів.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на дослідження Gremi Personal.

В цілому ж вчителі складають 5% від загальної кількості українських трудових мігрантів. Найчастіше вони приїжджають до Польщі в середині червня і залишаються там до серпня.

«Вони працевлаштовуються на підприємства харчової промисловості (м'ясокомбінати, рибозаводи, кондитерські фабрики), заводи електроніки, логістичні склади, а також в готелі і ресторани, де потрібні працівники влітку в туристичний сезон. У середньому український вчитель може заробити в Польщі за 3 місяці канікул – три-п'ять тисячі доларів», – зазначила представник Gremi Personal Анна Джоболда.

Зарплата в Україні:

в середньому українці отримують 13,6 тис. грн;

середня зарплата в Києві становить 17 тис. грн.

Як раніше писав OBOZREVATEL, українці, які працюють неофіційно, не зможуть отримати пенсію в 60 років. Так, за новими правилами, які повноцінно вступлять в силу вже з 2027-го, для того, щоб отримати пенсію вчасно, потрібно мати від 35 років стажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани в Польщі: скільки обіцяють українцям платити за кордоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити