image
 |  2 14 Серпня 2022 | 17:57

Українські військові проходять «солдатську підготовку» у Британії

Генштаб ЗСУ показав кадри з навчання українських військових у Великій Британії. Сумарно до Британії прибуде 10 тис. українських військових, у яких є мінімальний досвід або він взагалі відсутній. Там вони пройдуть «солдатську підготовку».Навчання за участю Королівських Повітряних сил є однією із 3 навчальних програм Великої Британії.

Про це повідомляє 24 канал.

На реалізацію цієї програми уряд Великої Британії виділив 2,3 млрд фунтів стерлінгів, яка включає понад 5 тисяч NLAW та реактивних системи залпового вогню M270. Крім того, британський уряд закупив автомати АК.

Велика Британія також надала одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес наголосив, що досвід британської армії допоможе Збройним Силам України у боротьбі з російським агресором.

«Ця нова амбітна навчальна програма є наступним етапом підтримки Сполученим Королівством Збройних Сил України в їхній боротьбі з російською агресією. Використовуючи передовий світовий досвід британської армії, ми допоможемо Україні відбудувати її сили та збільшити масштаб спротиву, тоді як вона захищає власні суверенітет і право обирати власне майбутнє», – наголосив Уоллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рашисти обстріляли Дніпропетровщину: 20 прильотів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити