image
 |  232 3 Березня 2024 | 10:49

Українські водії на волинському кордоні з Польщею влаштували протест

Українські водії, які стоять у черзі на пункті пропуску на Волині, влаштували бунт на кордоні з Польщею. Водіям доводиться готувати обіди у 10 кілометровій черзі. А в останній день лютого - не витримали і влаштували протест полякам, які блокують нормальний проїзд через пункт пропуску.

Чому у водіїв урвався терпець і чи подіяв їхній протест - у сюжеті 12 каналу, пише ВолиньЮА. 

Зранку 29 лютого у пункті пропуску «Дорогуськ» українські водії гуртом пішли до поляків, які блокують кордон з обуреннями, що ті переходять усілякі розумні межі. Роман, який стоїть у Ягодині вже 9 день, розповів, що терпець у нього і колег урвався. Вимагали вони пропускати більше машин.

«Зібралися з хлопцями з черги, це там, не знаю, може, людей 200 нас було - прийшли до кордону сюди ближче. Десь за 3 кілометра від того, де стоїть поліція, і вже мітингуючі. Нас зустріли польські служби, хотіли з нами поспілкуватися, приїхав після того комендант. Після того, як ми виставили своє незадоволення цим всім безпорядком, який відбувається», - розповів Роман Більчук.

Поки, спостерігають водії, поляки пропускають вантажівки не за певною схемою, а як їм заманеться. Напедодні зранку поляки пустили, каже Роман, дуже мало вантажівок. Зокрема, 12 тентованих машин, декілька тих, які везуть небезпечні вантажі і кілька рефрижераторів. А ввечері тільки 8 тентів і декілька рефів.

Біда ще й в умовах життя у черзі. Водій нарікає, що українська влада уже не питає, як там хлопці на кордоні. Каже, мусять надіятися на себе і спостерігати, що поляки при цьому перебувають в комфортних умовах.

Заручники ситуації - так називає Роман себе і колег. Заправка, каже, і магазини - розташовані від них кілометрів за 8. Про харчування мусять дбати самі. Кожен розраховує сам на себе, на свої запаси, кошти. Правда, пристосувалися дружно - варять просто на вулиці макарони, рис, гречку, картоплю. І навіть смажать омлет.

«Щоб там якісь гарячі обіди чи шось подібне тому привозили - такого немає. Ну, наприклад, минулі блокади, то хоча би якісь гарячі обіди раз в день привозили. Тому що не кругом можна визвати таксі, не кругом можна добратися до магазину якби, інтернет не тягне, то зв'язку немає, тому подібне», - додає водій, який стоїть на кордоні.

Тішаться, що їхній "наїзд" таки подіяв. Після нього, каже Роман, пропускати стали охочіше - станом на обідню пору дали дорогу вже для майже сорока тентів і 3х рефів. На вечір обіцяли пускати так само. Тож, кажуть українські водії, на честь такої кількості пропущених авто - свято. А на святкову вечерю замість мівіни варять картоплю, роблять салат і відкривають рибні консерви. Хоча, попри маленьку перемогу, загалом ситуація, запевняють водії, просто плачевна. Зараз на кордоні тільки у «Дорогуську» черга - довжиною кілометрів з 10, а це близько 550 машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця продасть величезну партію взуття та одягу невідомого походження (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити