image
 |  5 25 Вересня 2023 | 09:24

Українські захисники збили 11 крилатих ракет та 19 "Шахедів"

Цієї ночі захисники під час ракетної атаки по південних регіонах збили 11 крилатих ракет росіян типу "Калібр" та 19 "Шахедів", через влучання в Одесі пошкоджень зазнав морський вокзал, а в будівлі привокзального готелю гасили пожежу.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Telegram, Сили оборони півдня у Telegram.

"І масована, і комбінована атака (росіян – ред.) відбулась цієї ночі. 19 дронів ударного типу "Shahed" були запущені, і всі (вони) знищені силами протиповітряної оборони".

За її словами, також ворог запустив 12 крилатих ракет типу "Калібр", дві з них були збиті над Миколаївщиною і Кіровоградщиною.

"Дуже потужна і важка була бойова робота. На жаль, внаслідок цієї роботи уламками було пошкоджено і приватні будинки, і загоряння трави ставалося, і, на жаль, відбулось влучання", - наголосила Гуменюк.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер уточнив, що під ударом опинилася припортова інфраструктура.

"В нежитловій висотці у м.Одеса спалахнула пожежа. Її було оперативно ліквідовано", - повідомив він.

За його словами, також зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

Також в Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками та нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний удар по Одесі: Морвокзал і готель майже знищені (ФОТО)

Пізніше Сили оборони півдня повідомили, що вночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс".

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. "Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали", - говориться у повідомленні.

Також внаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Займалася трава на відкритих територіях.

Пожежі ліквідовано. Постраждалих не зафіксовано.

Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надано медичну допомогу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити