image
 |  191 31 Серпня 2024 | 16:39

Український плавець відмовився фотографуватись поруч з росіянином

Плавець із Маріуполя відмовився фотографуватись поруч з росіянином на нагородженні Параолімпіади-2024Коментар паралімпійський призер надава для Суспільне Спорт

Український плавець Олександр Комаров виборов "бронзу" Парижа-2024 на дистанції 200 метрів вільним стилем.Для 36-річного Комарова Паралімпіада-2024 стала четвертою у кар'єрі, однак вперше українець розпочав змагання у класі S5. У різні роки параплавець змагався у класі S6, зокрема у Ріо-2016, де виборов "золото" в естафеті 4х100 метрів вільним стилем та "бронзу" на стометрівці вільним стилем.

На Паралімпіаді-2024 36-річний Комаров у фіналі подолав дистанцію 200 метрів вільним стилем за 2:30.13 хвилини — посів третє місце, поступившись лише італійцю Франческо Боччардо, що встановив новий паралімпійський рекорд та "нейтральному" Кіріллу Пульвєру.

Після "бронзи" у Парижі-2024 Комаров в коментарі для Суспільне Спорт сказав:"Які емоції від потрапляння у топ-3 з росіянином? На жаль, наших ворогів допустили до Паралімпійських ігор, і ми мусимо з цим миритися. Але ми маємо чітку ціль, як і завжди — боротися за перемогу з усіма".

А переможця Паралімпіади після запливу привітав, сказавши:"Сказав, що змушений буду відійти від нього, бо поруч стояв суб'єкт Російської Федерації, нібито нейтральний, але всі ми знаємо, що нейтральність — це лише на папері. Я його привітав та побажав успіху, після чого відійшов [і поклав руку на серце]. З Україною у серці і сподіваюся на скорішу нашу перемогу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити