image
 |  4 5 Березня 2020 | 21:41

Українську Прем'єр-лігу розширять до 16 клубів

Збільшення кількості клубів-учасників УПЛ до 16 і трансформація чемпіонату молодіжних команд і справжня революція в жіночому футболі з сезону 2021/2022 — головні підсумки сьогоднішнього засідання Виконкому Української асоціації футболу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

“Важливим і позитивним рішенням Виконкому стало повернення до формату проведення чемпіонату УПЛ за участі 16 клубів, який запрацює в сезоні 2021/2022. Це одна з головних ознак того, що український футбол зростає після кількох надзвичайно складних років в умовах війни і економічного спаду. Це нові можливості для росту клубів і залучення вболівальників на стадіони в різних куточках України”, — написав він.
Загалом сезон 2021/2022 обіцяє стати переломним і надзвичайно результативним для всього українського футболу, — зауважив Павелко, — відзначає УНН.
“— розглянувши пропозицію УПЛ плануємо провести трансформацію чемпіонату молодіжних команд;

— з сезону 2021/2022 плануємо покрити технологією VAR всі матчі чемпіонату України та остаточно викорінити ганебну практику договірних матчів.

Також радий повідомити, що сьогодні Виконком затвердив стратегію розвитку жіночого футболу на наступні 4 роки, яка передбачає справжню революцію в клубному жіночому футболі. Зокрема, це обов’язкова наявність жіночих команд у всіх клубах УПЛ — гарний подарунок нашим футболісткам до Свята весни”, — додав він.
Задля досягнення окреслених цілей, ще потрібно чимало зробити, але їх виконання “дозволить нам підняти український футбол на якісно новий рівень”, —  наголосив Павелко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити