image
 |  2 27 Жовтня 2019 | 20:19

Українську спортсменку визнали «Зіркою, яка сходить» у Європі

Українка Ярослава Магучіх стала переможницею номінації “Зірка, яка сходить” в Європі за підсумками 2019 року, - повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ФЛАУ.

Ім’я переможниці було оголошено на урочистій церемонії нагородження Європейської легкої атлетики в Таллінні (Естонія).

Проте Магучіх не була присутня на церемонії нагородження, оскільки раніше підтвердила участь у церемонії нагородження ЄОК “Piotr Nurowski Best European Young Athlete Prize”, яка відбувалася у Варшаві цього ж дня.

“Я дуже щаслива стати переможницею у номінації “Зірка, яка сходить”. Хочу подякувати всім, хто підтримував мене упродовж сезону, а особливо тренеру Тетяні Степановій і моїй сім’ї. Також дякую Європейській легкій атлетиці за нагороду. Це чудова мотивація для того, щоб працювати ще наполегливіше і досягти мети“,- зізналася Магучіх.

До трійки фіналістів у номінації “Зірка, яка сходить” потрапив також українець Михайло Кохан. У 2019-му він виграв чемпіонат Європи U20з юніорським рекордом континенту з метання молота (84,73 м), а у жовтні посів п’яте місце уже на дорослому чемпіонаті світу. Переможцем став чемпіон світу з десятиборства німець Ніклас Кауль.

Зауважимо, що легкоатлеткою року названо чемпіонку світу зі стрибків у висоту Марію Ласіцкене, яка виступає під нейтральним прапором, та чемпіона світу з бігу на 400 метрів з бар’єрами норвежця Карстена Варгольма.

Додамо, у 2019 році Магучіх виграла чемпіонат Європи U20. 30 вересня вона стала наймолодшою в історії медалісткою дорослих чемпіонатів світу, вигравши у Досі “срібло” зі стрибків у висоту і двічі побивши юніорський світовий рекорд (2,02 м і 2,04 м).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не зійду зі свого шляху з незавершеними цілями», - спортсменка з Луцька Беломоїна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити