image
 |  2 23 Вересня 2021 | 22:47

Українці на вагу золота. У Польщі заявили про брак заробітчан

Польські роботодавці потребують заробітчан із України. Про нестачу працівників повідомляють всі кадрові агентства для іноземців, не приховуючи своїх побоювань, що в жовтні, листопаді та грудні, коли робіт стане більше, ситуація може ускладнитися ще більше.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Як заявив президент агентства з працевлаштування Personnel Service Кшиштоф Інглот, наразі у нього є 2 500 пропозицій щодо роботи для трудових мігрантів. Причому якщо раніше польські компанії найчастіше шукали клієнтів, то тепер найбільша проблема – співробітники. Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

При цьому за пів року було зареєстровано рекордну кількість заяв про прийом на роботу (майже 1 млн) і дозволів на роботу для іноземних громадян (232 тис.). Більшість із них дісталася саме українським заробітчанам.

«Незважаючи на пандемію, у нас рекордна кількість іноземних робітників. За нашими оцінками, це близько 2 млн осіб, більшість з яких із України», – заявив директор з продажу EWL Group Міхал Вежховський.

Скільки отримують українці в Польщі?

Водії, сімейні лікарі та зварювальники в Польщі можуть заробляти близько 78 тис. грн. Компанії відкрили сотні вакансій і пропонують допомогти з переїздом для охочих стати заробітчанами.

Наприклад, у центральну районну лікарню в Могильно (Польща) запрошують українця на вакансію «сімейний лікар» із зарплатою від 70 до 90 тис. грн. Графік роботи: 5 робочих днів у тиждень по 7,5 годин.

За результатами дослідження, в Україні 40% громадян хотіли б переїхати в іншу країну на постійне місце проживання. Ключова причина – пропозиції щодо цікавої і прибуткової роботи. Наприклад, у Фінляндії українці можуть отримувати зарплату від 94 тис. грн, у Німеччині – від 58 тис. грн. 54% громадян не готові виїхати і 6% ще не визначилися.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українські заробітчани відмовляються працювати в Польщі на збиранні яблук і вибирають легшу роботу. Фермери скаржаться на своє становище через ситуацію, що склалася. Їм нічого не залишається, окрім як дешево експортувати яблука за кордон, адже так вони можуть хоч якось заробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка народила в Польщі четвірню: її ж чоловікові загрожує депортація

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити