image
 |  0 28 Листопада 2021 | 17:59

Українців можуть позбавити права на пенсію за вислугу років

Такий вид пенсії призначається на певних умовах і за порушення положень ст. 55 закону «Про пенсійне забезпечення» цієї виплати можна позбутися. Насамперед про це варто пам’ятати тим, хто вийшов на пенсію за вислугою років, а тепер сподівається влаштуватися на роботу за сумісництвом.

На цьому наголошують у ПФУ.

Відповідно до ст. 51 цього Закону, пенсія за вислугу років передбачає, що людина через особливості роботи не зможе зберегти працездатність до настання загальновстановленого пенсійного віку – 60 років.

Тому, якщо робота передбачає пенсію за вислугу років, то людина відпрацьовує необхідний строк, виходить на пенсію і на тому – все.

Якщо ж людині призначено пенсію за вислугу років, а вона знову працевлаштовується за сумісництвом на посаду, яка передбачає вислугу (незалежно від того, чи це буде колишнє місце роботи чи інше), то людина позбавляється права на спеціальні пенсійні виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У приватному секторі Луцька чоловіка спіймали «на гарячому» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити