image
 |  4 11 Лютого 2020 | 23:25

Українців нагородили в Гданську престижними відзнаками

Українці перемогли в конкурсі «Гданськ - місто ініціативних 2019» в номінації «Ініціативність іммігрантів».

Як пoвідoмляє «Yavp.pl», конкурс проводив Dziennik Bałtyckі, а його метою є відзначення активних жителів Гданська, які реалізують свої ініціативи й цим самим сприяють соціально-економічному розвитку міста.

За перемогу в номінації «Ініціативність іммігрантів» змагалися 8 кандидатів. Українці здобули перемоги як за рішенням журі, так і за підсумками голосування жителів Гданська.

Так, в онлайн-голосуванні перемогла українка Катерина Бродовська. Вона протягом 2-х років співпрацює з аматорським українським театром «Навпаки» та є членом гданського осередку Спілки українців у Польщі. Також вона започаткувала два стартапи в Гданську: курси польської мови та івент-агенція BRODway.

За Катерину Бродовську віддали 9770 голосів, що на 220 голосів більше, ніж за найближчу конкурентку, білоруску Жанну Сладкевич.

Натомість за рішенням журі віддало перемогу в номінації «Ініціативність іммігрантів» українській родині Людмилі та Євгену Богдан. Вони є власниками фірми з виготовлення вареників та інших напівфабрикатів Pierogowa Dolina. Виробництво та пункт продажу діє в мікрорайоні Заспа в Гданську.

Переможці всіх номінацій конкурсу «Гданськ - місто ініціативних 2019» вже отримали свої нагороди. Натомість до 22:00, 11 лютого, ще триває голосування за претендентів на звання «Людина року-2019» в Гданському повіті. Там поки що лідирує художник та культурист і тренер з України Василь Нецько. Натомість українська художниця Марта Зварич йде поки третьою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українку номінували на «Людину року» в Гданському повіті: як за неї проголосувати?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити