image
 |  0 10 Квітня 2021 | 18:39

Українців розпитали, чи пристібаються в авто. Результати дивують

Менше половини українських водіїв постійно користуються паском безпеки, водночас майже всі згодні, що використовувати його під час їзди важливо.

"82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% - роблять це постійно. У водіїв показники ще нижчі: 48% кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% - постійно. Хоча 95% українців згодні, що використовувати паски безпеки важливо, щоб уберегти життя в разі аварії", - написав у Facebook заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Найгірша ситуація з використанням пасків безпеки на задньому сидінні: лише 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і лише 12% звикли робити це щоразу.

69% батьків кажуть, що пристібають дитину. Але тільки 61% батьків пристібають їх завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського обкладуть податками селян, які самі обробляють землю і вирощують продукцію

Відповідне опитування проводила компанія Gradus Research у грудні 2020-го. У ньому взяли участь тисячу респондентів віком 18−50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса й Харків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити