image
 |  4 11 Листопада 2020 | 23:32

Українцям знову обіцяють: на цей pаз — виплатити лікарняні по догляду за хворими на COVID-19 родичами

Кабмін просить українців залишатися на самоізоляції в разі прояву симптомів захворювання.

Про це повідомляє «Дзеpкало тижня».

Кабмін обіцяє українцям відшкодувати лікарняні, які вони оформляють для догляду за хворими на коронавірус родичами. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Якщо член вашої родини хворий - залишайтеся на самоізоляції, беріть лікарняний, держава оплачує їх. Ми відшкодуємо всі лікарняні. Дуже важливо залишатися на самоізоляції, якщо хтось в родині хворий, щоб запобігти поширенню COVID-19» - сказав Шмигаль.

Раніше у Фонді соцстрахування заявили про те, що в жовтні кількість оформлюваних лікарняних листів зросла на 50%, сума витрат за лікарняними зросла на 38,7% або на 334,7 млн грн. У жовтні виплачено українцям 1,2 мільярда гривень.

У МОЗ назвали легкі симптоми коронавірусу, які підлягають амбулаторному лікуванню. Серед них температура до 38 градусів, яка збивається жарознижувальними засобами, нежить і сухий кашель, без ознак дихальної недостатності (утруднене дихання, збільшення частоти дихальних рухів), відсутність шлунково-кишкових проявів, змін психічного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія закриває торгові представництва в Україні: реакція

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити