image
 |  2 24 Квітня 2020 | 10:09

«Укроборонпром» кинув в Індії та Бангладеш 462 українців

Державний концерн «Укроборонпром» замовив чартерний рейс у Бангладеш, щоб забрати 11 своїх співробітників, які не змогли повернутися додому після закриття кордонів через коронавірус.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Водночас підприємство проігнорувало прохання взяти на борт інших українців, які застрягли в цій країні та сусідній Індії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політичний експерт Юрій Романенко.

За його словами, за співробітниками ГК спецборт UR-CQM Аеробус 320 попрямував у Бангладеш 22 квітня. Він повинен був повернутися в Україну, але на добу затримався. Приблизно о 16:00 23 квітня борт був на дозаправленні в Баку.

«Турбота про співробітників похвальна, але є нюанс. Річ у тім, що в Бангладеш зареєстровані ще приблизно 12 осіб, які не можуть вибратися звідти. А в сусідній Індії ще 450. З огляду на те, що літак обов'язково пролетить через Індію, а його місткість від 140 до 180 осіб, то державна компанія могла б забрати наших страждальців назад», – обурився Романенко.

Посилаючись на свої джерела в компанії та МЗС України, він зазначив, що державний концерн навідріз відмовився забирати кого-небудь ще. Отже, тепер українцям доведеться добиратися додому самостійно і за величезні гроші.

На думку киянина, «Укроборонпром» відмовився забирати українців через те, що на це потрібно більше часу, такий процес вимагає плану та узгодження з іншими відомствами.

«А раптом там ще виявляться заражені коронавірусом, га? Навіщо додатковий ризик. Тому простіше не парити голову, по-тихому зганяти порожній борт у Бангладеш за державний кошт і ніяких зайвих хвилювань не буде, і напружуватися не треба, можна буде зосередитися на реформах концерну і малювати красиві слайди», – додав Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак привіз до Польщі китайські маски з фальшивими сертифікатами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити