image
 |  2 6 Лютого 2019 | 07:25

«Укрпошта» вибачилась за мовний інцидент на головному відділені Волині

«Укрпошта» вибачилась перед своїм клієнтом через випадок, коли працівник луцького відділення відмовлявся обслуговувати українською мовою.

Про це «ВолиньUA» стало відомо з коментаря офіційної сторінки «Укрпошти» у життєписі користувача Богдана Жишка, який поскаржився на одіозний випадок відділені пошти у Луцьку.

«Доброго ранку, Богдане!Перепрошуємо за незручності.

Ми проведемо бесіду з нашими працівниками.

Даша, команда Укрпошти», - прокоментували у дописі.

Однак директор Волинської «Укрпошти» Іван Шевчук заявив, що спілкування мовою окупанта його підлеглих працівників має влаштовувати їх клієнтів.

Слід припустити, що топ-менеджер «Укрпошти» Іван Шевчук не знає, що відповідно до статті 15 закону України «Про захист прав споживачів», інформація споживачеві повинна надаватися, згідно із законодавством про мови.

Стаття 10 Конституції України вказує, що державною мовою в Україні є українська мова.

Читайте також: Директор «Укрпошти» на Волині вважає, що мова окупанта зрозуміла їх клієнтам і має їх влаштовувати

Відповідно, людина може відстоювати право отримати обслуговування державною мовою, що й робив клієнт Богдан Жишко.

Нагадаємо, що це не перший випадок коли клієнти луцького відділення «Укрпошти», що по вулиці Кривий Вал, скаржаться на те, що працівники спілкується російською мовою та відмовляються на вимогу клієнта переходити у спілкуванні на українську мову. Зі слів скаржників, волинська дирекція не зважає на зауваження клієнтів.

Читайте також: «Укрпошту» піймали на контрабанді цигарок (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити