image
 |  4 27 Лютого 2019 | 18:37

«Укрзалізниця» ввела обмеження через критичний брак дизпалива

"Укрзалізниця" ввела обмеження на використання дизельного палива у зв'язку з припиненням поставок та критично низькими запасами.

Про це свідчить копія телеграми від 22 лютого за підписом члена правління УЗ Іренеуша Василевського, яка є в розпорядженні enkorr.

"У зв'язку з тимчасовим припиненням централізованого постачання ДП на регіональні філії зобов'язую терміново вжити заходів щодо економії витрат пального", - випливає з телеграми.

Регіональним підрозділам доручено максимально скоротити парк тепловозів, задіяних в маневровій роботі і оптимізувати пропуск вантажних поїздів по електрифікованих ділянках.

Також припинена видача ДП для виконання робіт з модернізації, ремонту колії та інших робіт, пов'язаних з обслуговуванням інфраструктури, за винятком аварійних ситуацій. Також до відновлення постачань пального зупинено виконання всіх робіт по модернізації і ремонту інфраструктури, які потребують витрат ДП.

У локомотивних і мотовагонних депо доручено злити дизельне паливо з тепловозів, відставлених в резерв.

У свою чергу регіональні підрозділи повідомляють про критично низькі запаси ДП. Зокрема, "Південна залізниця" повідомила, що станом на 22 лютого залишок ДП залишався на один день роботи. "Південно-Західна залізниця" тоді ж повідомила про 181 т запасу, також достатнього для одного дня, аналогічна ситуація і на "Одеської залізниці". "Придніпровська залізниця" повідомила про запас в 310,3 т (три дні), "Львівська залізниця" - про запас на два дні роботи.

Як повідомлялося раніше, через відсутність достатнього запасу ДП, прогнозованого графіка відвантаження і об'єктивного розрахунку очікуваної вартості палива, "Укрзалізниця" в другій половині 2018 року і на початку 2019 р стикається з проблемами зі своєчасною закупівлею пального.

12 грудня "Укрзалізниця" закупила пальне за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення «виборчої піраміди»: нардепа «Батьківщини» викликали на допит в ДБР

Останній тендер був оголошений 22 грудня 2018 року, але до цих пір закупівля по ньому не здійснена через відсутність інтересу у постачальників. В результаті для забезпечення роботи залізниці на І квартал 2019 р УЗ пролонгувала старі договори на 53 тис. т.

Напередодні прес-служба УЗ розповсюдила повідомлення про можливі плани самостійно закуповувати ДП у зарубіжних виробників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити