image
 |  2 11 Січня 2019 | 10:13

Умовний термін отримав волинянин, який зберігав у лісі автомат, набої та гранату

В обласному центрі Волині на два роки умовного покарання засудили чоловіка, який на прохання загиблого нині атовця зберігав цілий арсенал зброї, зокрема кулемет Калашникова, гранату та більше тисячі патронів.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, пишуть Волинські Новини. 

Як вдалося встановити під час судового засідання, обвинувачений на прохання чоловіка, який загинув 22 грудня 2016 року в зоні проведення АТО (на даний час – Операція об’єднаних сил), прийняв на незаконне зберігання бойову нарізну автоматичну вогнепальну зброю промислового способу виготовлення: кулемет конструкції Калашникова (ПКМ) калібру 7,62×54 мм 1974 року виготовлення; корпус наступальної осколкової ручної гранати РГД-5 та уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), які при спорядженні (конструктивному поєднанні) є наступальною осколковою ручною гранатою РГД-5; 742 гвинтівочних патрони калібру 7.62×54 мм, 530 проміжних патронів калібру 5,45×39 мм зразка 1974 року; 51 проміжний патрон калібру 7,62×39 мм зразка 1943 року. 

З метою уникнення викриття у вчиненні кримінального правопорушення обвинувачений орієнтовно в період з жовтня до 22 грудня 2016 року спочатку перемістив вище перелічену зброю та боєприпаси до лісового масиву поблизу Луцька, а потім частину патронів сховав серед бетонних плит на вулиці Даньшина. Однак у квітні 2018 року протиправна діяльність чоловіка була припинена співробітниками УСБУ у Волинській області, а боєприпаси вилучили. 

Зазначимо, що між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. 

Отож, суд затвердив угоду та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, однак на підставі ст.75, 76 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 2 років не вчинить нового злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опік ока, осколкові пошкодження рук - наслідки небезпечної забавки двох волинян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити