image
 |  9 8 Лютого 2023 | 19:47

Унаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії загинули понад 11 тисяч людей

Понад 11 200 людей загинули внаслідок землетрусу силою 7,8 бала та сотень повторних підземних поштовхів у Туреччині та Сирії за підрахунками Sky News.

Про це пише УНН.

"У Туреччині та Сирії кількість загиблих зросла більш ніж на 100 осіб до 11 236", - ідеться у повідомленні.

Міністр охорони здоров'я Сирії повідомив державному інформаційному агентству Sana, що 1262 людини загинули в підконтрольних уряду районах країни.

Група "Білі шоломи", яка організовує волонтерські пошуково-рятувальні операції в контрольованих повстанцями районах Сирії, зафіксувала 1400 смертей.

Сьогодні вранці президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в результаті землетрусу в Туреччині загинули 8574 людини.

Туреччину 6 лютого сколихнув потужний землетрус, який відчули в сусідніх країнах. Значно постраждала також Сирія. Землетруси потім повторилися, відчувалися й афтершоки слабшої сили.

У МЗС допускали, що унаслідок землетрусу у Туреччині можуть бути загиблі українці.

Однак згодом посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що двох громадян України, які вважалися загиблими у турецькому місті Хатай, було врятовано з-під руїн будинку.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив надзвичайний стан на південному сході країни на три місяці через землетрус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія запровадила нові санкції проти військових підприємств РФ та кремлівської еліти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити