image
 |  11 15 Вересня 2020 | 16:22

Унікальні столітні листівки Луцька (ФОТО)

У фондах Волинського краєзнавчого музею зберігаються листівки періоду 1920–1930-х рр. із видами Луцька. Ці невеличкі за розмірами зображення є не лише ілюстративними документами, це свідки архітектурної забудови Луцька. За їх допомогою можна перенестись у минуле й помандрувати вулицями міжвоєнного міста.

Найбільша пам’ятка Луцька, яка зберіглася до сьогодні, – замок Любарта, один із найдавніших і найкраще збережених в Україні замків. Пам’ятка національного значення, головний об’єкт історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», найдревніша споруда міста. В 1930-ті рр. проводили реставрацію замку: було підмуровано фундамент Владичої вежі, виконано нові залізобетонні стовпи В’їзної вежі. Одночасно з реставрацією відбувалися археологічні розкопки. Відкопали частину пивниць господарського двору, розпочато відкриття фундаменту церкви Івана Богослова, знайдено багато старих монет, люльок, орнаментованих кахлів, полив’яних дахівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі муніципали взялися гасити багаття (ФОТО)

Авторка: Ілона Несторук, старша наукова співробітниця відділу фондів ВКМ.

Джерело: Волинський краєзнавчий музей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити