image
 |  0 4 Серпня 2020 | 10:21

ЮНІСЕФ закликав уряд повернути «пакунки малюка»

Дитячий фонд ООН в Україні (ЮНІСЕФ) закликав Кабінет міністрів знову видавати породіллям «пакунки малюка» замість грошових виплат.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Пакунок малюка» об'єднує в собі предмети першої необхідності для догляду за дитиною протягом перших днів життя, матеріали для раннього розвитку дитини і навчальні матеріали для батьків, наприклад, про вакцинацію і грудне вигодовування. Тому, крім матеріальної підтримки, сім'я отримує важливу інформацію, яка виховує навички позитивного батьківства, - наголосили в організації.

ЮНІСЕФ протягом двох років збирав відгуки батьків про програму і за даними фонду наразі 8 з 10 родин хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді, а не грошовою виплатою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5000 гривень замість «пакунків малюка»: експериментальний проєкт чи чеpгове ошуканство від Кабміну?

При цьому, якщо батьки самі купуватимуть речі з пакунку малюка, це буде дорожче на 50-200%.

«Батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому, предмети із пакунку малюка оцінюють у 4,8 балів з 5 можливих. Більше половини отримувачів вважають вміст «пакунку маляти» достатнім і вичерпним», - відзначили в ЮНІСЕФ.

Окрім того, за даними фонду, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів, а 49% завдяки «пакунку» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому уряд Шмигаля більше не хоче морочитися з «пакунками малюка»

Що відомо

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість «пакунка малюка» породіллям будуть видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку

У 2018 році в Україні запровадили проєкт із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». До нього входили засоби гігієни, одяг та інші необхідні речі з догляду за немовлям.

Влітку 2020 року повідомлялося, що у багатьох пологових будинках в Україні вже закінчилися пакунки малюка або скоро закінчаться, а нові не закупили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урядова афера: на «пакунки малюка» витратять на 30% більше, а матері отримають на 40% менше

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити